Event 2023

April 22 - 23

Göran Andersson OK-Jolle cup

Marstrands Segelsällskap arrangerar Göran Andersson OK-jolle cup, där seglingarna kommer att seglas på Marstrandsfjorden.

Maj 26 - 28

Marstrand Big Boat Race

INSTÄLLT

Marstrands Segelsällskap arrangerar Big Boat Race 2023 på Marstrand. Tävlingsdagarna är 26-28 maj. Tävlingen sker i form av banrace som seglas ute på Marstrandsfjorden. Alla båtar får ett ”handikapp” beroende på hur snabb båtmodell som kappseglarna ställer upp med. Totaltiden från varje race räknas samman med båtens handikapp för att till slut kora en vinnare, så det är inte alltid den som är snabbast i mål som vinner tävlingen. Racen seglas på Marstrandsfjorden.
Segelbåtarna kommer att ligga på G- och H-bryggorna i gästhamnen då de inte tävlar.

Juni 3 - 4

Sillens Helg

Under Sillens Helg tävlar enligt tradition Marstrands matställen om vem som gör den bästa sillinläggningen, där du som besökare med köpt Sillpass provsmakar alla deras fantastiska sillinläggningar och röstar på vilken du tycker är godast. Årets Sillkung/Silldrottning af Marstrand kommer också att utses, där du som besökare kan lämna in ett eget tävlingsbidrag. För mer information om evenemanget, se arrangörens egen hemsida: sillenshelg.se

Juni 10 - 11

Emtunga Cup

Marstrands Segelsällskap arrangerar den klassiska segeltävlingen Emtunga Cup, där båtarna race:ar på Marstrandsfjorden. Samtidigt arrangeras segeltävlingarna J/70-Grundig Cup.
Segelbåtarna kommer att ligga på hela H-bryggan samt delar av G-bryggan i gästhamnen då de inte tävlar.

Juni 16 - 17

Midsummer solo Challenge

Marstrands Segelsällskap arrangerar den sjätte upplagan av Midsummer Solo Challenge. Kappseglarna får ställa upp med vilken båt de vill och inga ratings gäller. Båtarna seglas single-handed, vilket innebär att det endast är en person på båten. Start och målgång sker på Marstrandsfjorden i den totalt 123 nm långa kappseglingen, med nordligaste punkt vid Ramskärs fyr.
Segelbåtarna kommer att ligga på G- och H-bryggorna i gästhamnen då de inte tävlar.

Juni 28 - Juli 2

RC 44 Cup

Regattan arrangeras av Marstrands Segelsällskap och är en del av en internationell tour där Marstrand tillsammans med 4 andra destinationer står som värd 2023. Destinationerna för säsongen 2023 har inte släppts ännu, men 2022 var det Marstrand tillsammans med Calero Marinas (Lanzarote, Spanien), Cascais (Portugal), Portorož (Slovenien) och Muscot (Oman). RC44 är kolfiberbåtar där ägarna av båtarna är skeppare och seglar tillsammans med elitseglare. Svenska laget Artemis Racing tävlar i touren i år. Racen seglas ute på Marstrandsfjorden.
Segelbåtarna kommer att ligga på brygga G i gästhamnen då de inte tävlar.

Juli 3 - 9

GKSS Match Cup Sweden

GKSS Match Cup Sweden arrangeras av GKSS, där Match Race-seglingarna likt föregående år också kommer att livesändas i TV. Båttypen är Fareast 28r. Seglingarna är en tävling i ”Open”-format där de bäst rankade teamen i världen kvalar in. Racen seglas på söder utanför Strandverket, mellan Marstrandsön och Klöverön. För mer information om evenemanget, se arrangörens egen hemsida: gkssmatchcupsweden.se.
Segelbåtarna kommer att ligga på brygga G- och H i gästhamnen då de inte tävlar.

Augusti 4 - 6

SM i Drake

GKSS arrangerar SM i Drake, en bankappsegling som seglas i Marstrand. Drake är en tremannssegelbåt.
Segelbåtarna kommer att ligga på H-bryggan i gästhamnen då de inte tävlar.

Augusti 11 - 13

Sekelskiftesdagarna

Den 11-13 augusti blir det återigen dags att dra tillbaka tiden till förra sekelskiftet och uppleva Marstrand som havskurort. Baderskor, kungar, bilar, marknader, teaterföreställningar, stjärnbåtar, orkestrar och mycket, mycket mer är på plats för att förvandla Marstrand till något magiskt som bara fanns förr i tiden. Du kan följa eventet på Facebook för planering, uppdatering och minnen, ”Sekelskiftesdagarna på Marstrand”.
Gamla träbåtar och skutor kommer att ligga på Kajen under dessa dagar.

Augusti 11 - 13

SM i 606

Marstrands Segelsällskap arrangerar SM i 606, där seglingarna kommer att seglas på Marstrandsfjorden.
Segelbåtarna kommer att ligga på delar av H-bryggan.

Augusti 25 - 27

Marstrand Motorboat Show

INSTÄLLT

Helgen 25-27 augusti arrangerar Sweboat en flytande båtmässa i Marstrand. Utställningsbåtarna kommer att vara motorbåtar. För mer information om evenemanget, se arrangörens egen hemsida: marstrandmotorboatshow.se.
Under eventet kommer Kajen, samt brygga G- och H i gästhamnen vara reserverade för utställningsbåtar. Högsäsongspriser gäller i gästhamnen under Båtmässan.

September 2 - 3

Höstdraken

Marstrands Segelsällskap arrangerar Höstdraken, där racen kommer att seglas på Marstrandsfjorden. De klassiska Drakarna kommer återigen att komma till Marstrand. I år är det en segling på sensommaren där de dyker upp och tävlar i den prestigefyllda seglingen Höstdraken.
Båtarna kommer ligga på brygga H i gästhamnen då de inte tävlar.

Oktober 7 - 8

Seglingens Mästare

Marstrands Segelsällskap arrangerar Seglingens Mästare (tidigare Mästarnas Mästare), där årets Svenska Mästare gör upp om vem som är bäst när det gäller. Seglingarna pågår nära land på korta, intensiva banor, utanför Strandverket i Marstrand.

Oktober 14 - 15

Kval till Allsvenskan

Marstrands Segelsällskap arrangerar Allsvenska kval. De tävlande klubbarna seglar i J/70-båtar, där racen kommer att seglas utanför Strandverket i Marstrand.

November 25 - 26

FrostBite

Marstrands Segelsällskap arrangerar FrostBite, där seglingarna seglas på utanför Strandverket och i hamnen i Marstrand.

Översikt Marstrands Hamn kvällvy