Event 2024

Maj 4 - 5

Paternoster seglingarna

Marstrands Segelsällskap arrangerar Paternoster seglingarna, där seglingarna sker på söder mellan Marstrandsön och Klöverön. Segelbåtarna som seglas är OK-jollar och finnjollar.

Maj 23 - 26

SM i Drake

GKSS arrangerar SM i Drake, en bankappsegling som seglas i Marstrand. Drake är en tremannssegelbåt
Segelbåtarna kommer att ligga på G-bryggan i gästhamnen då de inte tävlar.

Maj 24 - 26

Marstrand Big Boat Race

INSTÄLLT

Marstrand Big Boat Race

Marstrands Segelsällskap arrangerar Big Boat Race 2024 på Marstrand. Tävlingsdagarna är 24-26 maj. Tävlingen sker i form av banrace som seglas ute på Marstrandsfjorden. Alla båtar får ett ”handikapp” beroende på hur snabb båtmodell som kappseglarna ställer upp med. Totaltiden från varje race räknas samman med båtens handikapp för att till slut kora en vinnare, så det är inte alltid den som är snabbast i mål som vinner tävlingen. Racen seglas på Marstrandsfjorden.
Segelbåtarna kommer att ligga på G- och H-bryggorna i gästhamnen då de inte tävlar.

Juni 1 - 2

Sillens Helg

Under Sillens Helg tävlar enligt tradition Marstrands matställen om vem som gör den bästa sillinläggningen, där du som besökare med köpt Sillpass provsmakar alla deras fantastiska sillinläggningar och röstar på vilken du tycker är godast. Årets Sillkung/Silldrottning av Marstrand kommer också att utses, där du som besökare kan lämna in ett eget tävlingsbidrag. För mer information om evenemanget, se arrangörens egen hemsida: sillenshelg.se

Juni 14 - 16

Marstrand Race days

Marstrands Segelsällskap arrangerar Marstrand Race days där seglingar hålls i flera olika klasser.
Segelbåtarna kommer att ligga på brygga G- och H-bryggan i gästhamnen då de inte tävlar.

Juni 14 - 16

Midsummer solo Challenge

Marstrands Segelsällskap arrangerar den sjunde upplagan av Midsummer Solo Challenge. Kappseglarna får ställa upp med vilken båt de vill och inga ratings gäller. Båtarna seglas single-handed, vilket innebär att det endast är en person på båten. Start och målgång sker på Marstrandsfjorden i den totalt 123 nm långa kappseglingen, med nordligaste punkt vid Ramskärs fyr.
Segelbåtarna kommer att ligga på G- och H-bryggorna i gästhamnen då de inte tävlar.

Juni 19 - 23

RC 44 Cup

Regattan arrangeras av Marstrands Segelsällskap och är en del av en internationell tour där Marstrand tillsammans med fyra andra destinationer står som värd 2024. 2024 står Marstrand som värd tillsammans med Calero Marinas (Lanzarote, Spanien), Baiona (Spanien), Brunnen (Schweiz) och Karibien. RC44 är kolfiberbåtar där ägarna av båtarna är skeppare och seglar tillsammans med elitseglare. Svenska laget Artemis Racing tävlar i touren i år. Racen seglas ute på Marstrandsfjorden.
Segelbåtarna kommer att ligga på brygga G i gästhamnen då de inte tävlar.

Juli 1 - 6

GKSS Match Cup Sweden

Match Cup Sweden arrangeras av GKSS, där Match Race-seglingarna likt föregående år också kommer att livesändas i TV. Båttypen är Fareast 28r. Seglingarna är en tävling i ”Open”-format där de bäst rankade teamen i världen kvalar in. Racen seglas på söder utanför Strandverket, mellan Marstrandsön och Klöverön. För mer information om evenemanget, se arrangörens egen hemsida: gkssmatchcupsweden.se.
Segelbåtarna kommer att ligga på brygga H i gästhamnen då de inte tävlar

Augusti 9 - 11

Sekelskiftesdagarna

Den 9-11 augusti blir det återigen dags att dra tillbaka tiden till förra sekelskiftet och uppleva Marstrand som havskurort. Baderskor, kungar, bilar, marknader, teaterföreställningar, stjärnbåtar, orkestrar och mycket, mycket mer är på plats för att förvandla Marstrand till något magiskt som bara fanns förr i tiden. Du kan följa eventet på deras hemsida sekelskiftesdagarna.se och Facebook ”Sekelskiftesdagarna på Marstrand” för planering, uppdatering och minnen
Gamla träbåtar och skutor kommer att ligga på Kajen under dessa dagar.

Augusti 12 - 17

Youth VM RS Aero

Marstrands Segelsällskap arrangerar Youth VM RS Aero där seglingarna kommer att seglas på Marstrandsfjorden.

Augusti 23 - 25

Marstrand Motorboat Show

Helgen 23-25 augusti arrangerar Sweboat en flytande båtmässa i Marstrand. Utställningsbåtarna kommer att vara motorbåtar. För mer information om evenemanget, se arrangörens egen hemsida: marstrandmotorboatshow.se.
Under eventet kommer brygga G- och H i gästhamnen vara reserverade för utställningsbåtar.

31 Augusti - 1 September

SM i CB 66

Marstrands Segelsällskap arrangerar SM i CB 66, där seglingarna kommer att seglas på söder mellan Marstrandsön och Klöverön.
Båtarna kommer ligga på brygga H i gästhamnen då de inte tävlar.

September 21 - 22

FEVA sprint race

Marstrands Segelsällskap arrangerar FEVA sprint race där seglingarna kommer att seglas på söder mellan Marstrandsön och Klöverön.

Oktober 5 - 6

Seglingens Mästare

Marstrands Segelsällskap arrangerar Seglingens Mästare, där årets Svenska Mästare gör upp om vem som är bäst när det gäller. Seglingarna pågår nära land på korta, intensiva banor, utanför Strandverket i Marstrand.

Oktober 12 - 13

Women on Water/Allsvenska kval

Marstrands Segelsällskap arrangerar Women on Water/Allsvenska kval. De tävlande klubbarna seglar i J/70-båtar, där racen kommer att seglas utanför Strandverket i Marstrand.

30 November - 1 December

FrostBite

Marstrands Segelsällskap arrangerar FrostBite, där seglingarna hålls utanför Strandverket och i hamnen i Marstrand.

Översikt Marstrands Hamn kvällvy