Event 2022

April 23 - 24

Göran Andersson OK-Jolle cup

Marstrands Segelsällskap arrangerar Göran Andersson OK-jolle cup, där seglingarna kommer att seglas på Marstrandsfjorden.

Maj 20 - 22

Marstrand Big Boat Race

Marstrands Segelsällskap arrangerar Big Boat Race 2022 på Marstrand. Tävlingsdagarna är 20-22 maj. Tävlingen sker i form av banrace som seglas ute på Marstrandsfjorden. Alla båtar får ett ”handikapp” beroende på hur snabb båtmodell som kappseglarna ställer upp med. Totaltiden från varje race räknas samman med båtens handikapp för att till slut kora en vinnare, så det är inte alltid den som är snabbast i mål som vinner tävlingen. Racen seglas på Marstrandsfjorden.
Segelbåtarna kommer att ligga på G- och H-bryggorna i gästhamnen då de inte tävlar.

Maj 25

Skagen race

Marstrands Segelsällskap är en av arrangörerna av årets Skagen Race, en offshore-tävling där kappseglarna seglar från olika destinationer i Sverige, Norge och Danmark till Skagen. Start sker utanför Strandverket.
Segelbåtarna kommer att ligga på delar av G- och H-bryggorna i gästhamnen då de inte tävlar.

Juni 4 - 5

Sillens Helg

Under Sillens Helg tävlar enligt tradition Marstrands matställen om vem som gör den bästa sillinläggningen, där du som besökare med köpt Sillpass provsmakar alla deras fantastiska sillinläggningar och röstar på vilken du tycker är godast. Årets Sillkung/Silldrottning af Marstrand kommer också att utses, där du som besökare kan lämna in ett eget tävlingsbidrag. För mer information om evenemanget, se arrangörens egen hemsida: sillenshelg.se

Juni 10 - 12

Emtunga Cup

Marstrands Segelsällskap arrangerar den klassiska segeltävlingen Emtunga Cup, där båtarna race:ar på Marstrandsfjorden. Samtidigt arrangeras segeltävlingarna Grundig Cup och Melges 24 SM. Tävlingarna seglas på Marstrandsfjorden.
Segelbåtarna kommer att ligga på hela H-bryggan samt delar av G-bryggan i gästhamnen då de inte tävlar.

Juni 17 - 18

Midsummer solo Challenge

Marstrands Segelsällskap arrangerar den femte upplagan av Midsummer Solo Challenge. Kappseglarna får ställa upp med vilken båt de vill och inga ratings gäller. Båtarna seglas single-handed, vilket innebär att det endast är en person på båten. Start och målgång sker på Marstrandsfjorden i den totalt 123 nm långa kappseglingen, med nordligaste punkt vid Ramskärs fyr.
Segelbåtarna kommer att ligga på G- och H-bryggorna i gästhamnen då de inte tävlar.

Juni 29 - Juli 3

RC 44 Cup

Regattan arrangeras av MSS och är en del av en internationell tour där Marstrand tillsammans med Calero Marinas (Lanzarote, Spanien), Cascais (Portugal), Portorož (Slovenien) och Muscot (Oman) står som värddestinationer 2022. RC44 är kolfiberbåtar där ägarna av båtarna är skeppare och seglar tillsammans med elitseglare. Svenska laget Artemis Racing tävlar i touren i år. Racen seglas ute på Marstrandsfjorden.
Segelbåtarna kommer att ligga på Kajen i gästhamnen då de inte tävlar.

Juli 4 - 9

Childhood Match Cup

Childhood Match Cup arrangeras av GKSS, där Match Race-seglingarna likt föregående år också kommer att livesändas i TV. Båttypen är Fareast 28r. Seglingarna är en tävling i ”Open”-format där de bäst rankade teamen i världen kvalar in. Racen seglas på söder utanför Strandverket, mellan Marstrandsön och Klöverön. För mer information om evenemanget, se arrangörens egen hemsida: gkssmatchcupsweden.se.
Segelbåtarna kommer att ligga på Kajen samt delar av G- och H-bryggorna i gästhamnen då de inte tävlar.
Då utbudet av platser i gästhamnen är begränsat under dessa datum, samt att efterfrågan på platser är stor, gäller dubbel gästhamnsavgift + reservationsavgift vid förbokning onsdag-söndag (6-10 juli).

Juli 13 - 17

49er Sprint VM

INSTÄLLT

Augusti 5 - 7

SM i Drake

GKSS arrangerar SM i Drake, en bankappsegling som seglas i Marstrand. Drake är en tremannssegelbåt.
Segelbåtarna kommer att ligga på H-bryggan i gästhamnen då de inte tävlar

Augusti 5 - 7

Sekelskiftesdagarna

Den 5-7 augusti blir det återigen dags att dra tillbaka tiden till förra sekelskiftet och uppleva Marstrand som havskurort. Baderskor, kungar, bilar, marknader, teaterföreställningar, stjärnbåtar, orkestrar och mycket, mycket mer är på plats för att förvandla Marstrand till något magiskt som bara fanns förr i tiden. Du kan följa eventet på Facebook för planering, uppdatering och minnen, ”Sekelskiftesdagarna på Marstrand”.
Gamla träbåtar och skutor kommer att ligga på Kajen under dessa dagar.

Augusti 5 - 12

VM OK-jolle

Marstrands Segelsällskap arrangerar VM i OK-jolle, där seglingarna kommer att seglas på Marstrandsfjorden.
Segelbåtarna förvaras på land då de inte seglar, och funktionärsbåtarna kommer att ligga på delar av H-bryggan.

Augusti 26 - 28

Marstrand Motorboat Show

Helgen 26-28 augusti arrangerar Sweboat en flytande båtmässa i Marstrand. I år har mässan bytt namn till Marstrand Motorboat Show, där utställningsbåtarna kommer att vara motorbåtar. För mer information om evenemanget, se arrangörens egen hemsida: marstrandmotorboatshow.se.
Under eventet kommer hela gästhamnen vara reserverad för utställningsbåtar.

September 2 - 4

Marstrand 12mR cup

Marstrands Segelsällskap arrangerar Marstrand 12 mR cup, där racen kommer att seglas på Marstrandsfjorden. Båttypen är de så kallade Tolvorna, vilka av många anses vara en av de vackraste båttyperna. Tolvorna är en blandning av kulturarv och kappseglingsmaskin, med en vikt om närmare 30 ton och en besättning på 16 personer. Tolvorna har en längd på ca 19-22m, där nästan samtliga tävlingsbåtar har trämaster.
De 10 Tolvor som medverkar i seglingarna kommer att ligga på Kajen i gästhamnen då de inte tävlar.


Oktober 1 - 2

Allsvenska kval

Marstrands Segelsällskap arrangerar Allsvenska kval. De tävlande klubbarna seglar i J/70-båtar, där racen kommer att seglas utanför Strandverket i Marstrand.

Oktober 8 - 9

Mästarnas Mästare

Marstrands Segelsällskap arrangerar Seglingens Mästare (tidigare Mästarnas Mästare), där årets Svenska Mästare gör upp om vem som är bäst när det gäller. Seglingarna pågår nära land på korta, intensiva banor, utanför Strandverket i Marstrand.

November 26 - 27

FrostBite

Marstrands Segelsällskap arrangerar FrostBite, där seglingarna seglas på utanför Strandverket och i hamnen i Marstrand.