Event 2020

Juli 1 - 5

Match Cup Sweden

Världscupen i matchracing återvänder till Marstrand 1-5 juli. Vecka 27 samlas tusentals gäster årligen på Marstrand för att välkomna världens bästa matchracingseglare och se dem göra upp i gastkramande dueller. Sedan starten 1994 har tävlingen blivit en klassisk del av sommaren på västkusten och Match Cup Sweden omnämns ofta som ett av världens främsta seglingsevenemang. För andra året i rad avgörs tävlingen med toppmoderna M32-katamaraner och under veckan erbjuds en mängd olika aktiviteter för alla besökare. Förutom segling finns möjligheten att äta god mat och ta del av aktiviteter som evenemangets sponsorer har att erbjuda samt att bli en del av den gemenskap som bildas kring evenemanget. GKSS Match Cup Sweden ingår som en deltävling i World Match Racing Tour som avgörs med final i Kina i november. Det är högt tryck på gästplatser i hamnen under veckan och det är en god idé att förboka en plats redan nu!

Juni 22 - 28

RC44

Beskrivning: Deltävling i RC44 Championship Tour. Sedan starten 2007 har RC44 Championship Tour etablerat sig som en nyckelserie för att tävla i den internationella kappseglingskretsen. Touren kombinerar världssegling och affärer, vilket gör det möjligt för amatörägare att segla högpresterande enskrovs-båtar med några av världens elitseglare på några av de vackraste och mest varierade seglingsplatserna runt om i världen.

Augusti 7 - 9

Sekelskiftesdagarna

Den 7-9 augusti 2020 blir det återigen dags att dra tillbaka tiden till förra sekelskiftet och uppleva Marstrand som havskurort. Baderskor, kungar, bilar, marknader, teaterföreställningar, stjärnbåtar, orkestrar och mycket mycket mer är på plats för att förvandla Marstrand till något magiskt som bara fanns förr i tiden.

Du kan följa eventet på Facebook för planering, uppdatering och minnen, ”Sekelskiftesdagarna på Marstrand”.

Välkomna den 7-9 augusti 2020!

Augusti 21 - 23

Marstrand Boat Show

Marstrand Boat Show 21-23 augusti arrangeras västkustens största flytande båtmässa av Sweboat – Båtbranschens Riksförbund. Välkommen till årets båtfest!

Årets flytande båtmässa på Marstrand kommer för första gången att arrangeras av Sweboat – Båtbranschens Riksförbund. Det betyder att stora delar av hela båtbranschen kommer att finnas på plats för att visa upp sitt utbud. De flesta av deltagarna har tidigare ställt ut på Öppna Varv på Orust i Ellös eller Henån.

Det finns över 200 utställda motor- och segelbåtar i alla storlekar, både från svenska och utländska varv.

Det finns även en stor tillbehörsutställning med utställare av enbart marina produkter och tjänster.

De har även gratis prova-på aktiviteter som jollesegling, ribbåtskörning m.m. Allt under kunniga instruktörers överseende.

Marstrand är Sveriges seglingsmetropol och även ett mycket uppskattat turistmål för hela familjen! Här kan man flanera längs kajen och titta på båtar, äta gott på restauranger och uteserveringar, bo på allt från B & B till hotell, ta ett dopp i havet eller bara njuta av den marina miljön.

Observera att det är väldigt begränsat antal gästhamnsplatser och det kan vara svårt att få en plats under evenemanget.