Event 2019

Maj 25 - 27

Marstrand Big Boat Race

Marstrand Big Boat Race är en regatta för seglare av seglare. Konceptet är enkelt: Två dagar med intensiv racing för både proffs och amatörer. Stora sociala evenemang - frukostar, vår berömda bryggfest och den största regatta-middagen på västkusten. Ta med familjen, det finns aktiviteter för alla på den vackra ön Marstrand.

Juni 2 - 3

Sillens helg

Enligt tradition tävlar matställena i Marstrand om vem av dem som gör den bästa sillinläggningen. Här är Du som besökare med Sillpass provsmakar och poängsätter alla fantastiska sillinläggningar och röstar på den sill du tycker är godast.

Juni 16 - 17

Apply Emtunga Cup

Klassisk kappsegling i Marstrand

Juli 3 - 6

Junior Cup

Tävlingen arrangeras av Svenska Seglarförbundet i samarbete med Marstrands Segelsällskap och Lerums Segelsällskap. Seglingen avgörs i C55:or på korta banor väldigt nära land. Deltagande ungdomar som kommer från klubbar runt om i landet får möjlighet att möta sina förebilder och skapa nya målbilder med seglingen och livet. Målsättningen är att ungdomarna skall få med sig nya kunskaper, lära sig lagarbete, få tid att träffa andra seglarkompisar, få upplevelser för livet och ha riktigt kul dagar i Marstrand.

Juli 3 - 7

Match Cup Sweden

Världscupen i matchracing återvänder till Marstrand 3-7 juli. Vecka 27 samlas tusentals gäster årligen på Marstrand för att välkomna världens bästa matchracingseglare och se dem göra upp i gastkramande dueller. Sedan starten 1994 har tävlingen blivit en klassisk del av sommaren på västkusten och Match Cup Sweden omnämns ofta som ett av världens främsta seglingsevenemang. För andra året i rad avgörs tävlingen med toppmoderna M32-katamaraner och under veckan erbjuds en mängd olika aktiviteter för alla besökare. Förutom segling finns möjligheten att äta god mat och ta del av aktiviteter som evenemangets sponsorer har att erbjuda samt att bli en del av den gemenskap som bildas kring evenemanget. GKSS Match Cup Sweden ingår som en deltävling i World Match Racing Tour som avgörs med final i Kina i november. Det är högt tryck på gästplatser i hamnen under veckan och det är en god idé att förboka en plats redan nu!

Juli 8 - 14

RC44

Beskrivning: Deltävling i RC44 Championship Tour. Sedan starten 2007 har RC44 Championship Tour etablerat sig som en nyckelserie för att tävla i den internationella kappseglingskretsen. Touren kombinerar världssegling och affärer, vilket gör det möjligt för amatörägare att segla högpresterande enskrovs-båtar med några av världens elitseglare på några av de vackraste och mest varierade seglingsplatserna runt om i världen.

Augusti 4

Marstrandsdagen

Jollar, ingår i Liros Cup.

Augusti 17 - 19

Sekelskiftesdagarna

Den 17-19 augusti 2018 blir det återigen dags att dra tillbaka tiden till förra sekelskiftet och uppleva Marstrand som havskurort. Baderskor, kungar, bilar, marknader, teaterföreställningar, stjärnbåtar, orkestrar och mycket mycket mer är på plats för att förvandla Marstrand till något magiskt som bara fanns förr i tiden.

Du kan följa eventet på Facebook för planering, uppdatering och minnen, ”Sekelskiftesdagarna på Marstrand”.

Välkomna den 17-19 augusti 2018!

Augusti 23 - 25

Marstrand Boat Show

Marstrand Boat Show 23-25 augusti arrangeras västkustens största flytande båtmässa av Sweboat – Båtbranschens Riksförbund. Välkommen till årets båtfest!

Årets flytande båtmässa på Marstrand kommer för första gången att arrangeras av Sweboat – Båtbranschens Riksförbund. Det betyder att stora delar av hela båtbranschen kommer att finnas på plats för att visa upp sitt utbud. De flesta av deltagarna har tidigare ställt ut på Öppna Varv på Orust i Ellös eller Henån.

Det finns över 200 utställda motor- och segelbåtar i alla storlekar, både från svenska och utländska varv.

Det finns även en stor tillbehörsutställning med utställare av enbart marina produkter och tjänster.

De har även gratis prova-på aktiviteter som jollesegling, ribbåtskörning m.m. Allt under kunniga instruktörers överseende.

Marstrand är Sveriges seglingsmetropol och även ett mycket uppskattat turistmål för hela familjen! Här kan man flanera längs kajen och titta på båtar, äta gott på restauranger och uteserveringar, bo på allt från B & B till hotell, ta ett dopp i havet eller bara njuta av den marina miljön.

Observera att det är väldigt begränsat antal gästhamnsplatser och det kan vara svårt att få en plats under evenemanget.

September 1 - 2

SM och NM i 5o5

Oktober 13 - 14

Mästarnas Mästare

I seglingstävlingen Mästarnas Mästare tävlar aktuella SM-vinnare om den prestigefyllda titeln. Tävlingen hade premiär 2006 och deltagarantalet har sedan dess varit stigande och ofta nått 40 lag.

December 1 - 2

Frostbite

Missa inte årets sista segling. Ett härligt evenemang med segling och inte minst massa god mat på Marstrands krogar.