Event 2021

Med anledning av rådande situation och Covid-19 kan nedanstående datum och evenemang komma att ändras eller ställas in.
Eventuella ändringar kommer att kommuniceras ut på denna hemsida samt via våra sociala kanaler på Facebook och Instagram.

Maj 11 - 13

Skagen Race

Marstrands Segelsällskap är en av arrangörerna för årets Skagen Race, en offshore-tävling där kappseglarna seglar från olika destinationer i Sverige, Norge och Danmark till Skagen.
Segelbåtarna kommer att ligga på norra sidan H-bryggan i gästhamnen då de inte tävlar.

Maj 12 - 14

Emtunga Cup

Marstrands Segelsällskap arrangerar den klassiska segeltävlingen Emtunga Cup, där båtarna race:ar på Marstrandsfjorden.
Segelbåtarna kommer att ligga på hela H-bryggan i gästhamnen då de inte tävlar.

Maj 27 - 30

Marstrand Big Boat Race

Marstrands Segelsällskap arrangerar Big Boat Race 2021 på Marstrand. Tävlingsdagarna är 28-30 maj. Tävlingen sker i form av banrace som seglas ute på Marstrandsfjorden. Alla båtar får ett ”handikapp” beroende på hur snabb båtmodell som kappseglarna ställer upp med. Totaltiden från varje race räknas samman med båtens handikapp för att till slut kora en vinnare, så det är inte alltid den som är snabbast i mål som vinner tävlingen.
Segelbåtarna kommer att ligga på Kajen samt G- och H-bryggorna i gästhamnen då de inte tävlar.

Juni 17 - 19

Midsummer Solo Challenge

Marstrands Segelsällskap arrangerar den fjärde upplagan av Midsummer Solo Challenge. Kappseglarna får ställa upp med vilken båt de vill och inga ratings gäller. Båtarna seglas single-handed, vilket innebär att det endast är en person på båten. Start och målgång sker i Marstrand i den totalt 123 nm långa kappseglingen, med nordligaste punkt vid Ramskärs fyr.
Segelbåtarna kommer att ligga på G- och H-bryggorna i gästhamnen då de inte tävlar.

Juni 27 - Juli 4

RC44

Regattan är en del av en internationell tour där Marstrand tillsammans med Portorož (Slovenien), Cowes (Isle of Wight, Storbritannien), Marina di Scarlino (Toscana, Italien) och Calero Marinas (Lanzarote, Spanien) står som värddestinationer 2021. RC44 är kolfiberbåtar där ägarna av båtarna är skeppare och seglar tillsammans med elitseglare. Svenska laget Artemis Racing tävlar i touren i år. Racen seglas ute på Marstrandsfjorden. Seglingarna sker från 30 juni till 4 juli.
Segelbåtarna kommer att ligga på Kajen samt G- och H-bryggorna i gästhamnen då de inte tävlar.

Juli 5 - 11

Match Cup Marstrand

Match Cup och GKSS arrangerar Match Race-seglingarna, som kommer äga rum 6-10 juli på eftermiddagarna mellan klockan 14 och 16 i år. Racen kommer också att livesändas i TV. Båttypen är den semi-foilande kölbåten ”ClubSwan 36” som seglas med en besättning om 6 personer. Damklassen heter Nordea Womens Trophy där de bästa damlagen i världen bjuds in för att tävla. Herrklassen är en tävling i ”Open”-format där de bäst rankade teamen i världen kvalar in. För mer information om evenemanget, se arrangörens egna hemsida: https://gkssmatchcupsweden.se/.
Segelbåtarna kommer att ligga på Kajen samt G- och H-bryggorna i gästhamnen då de inte tävlar.

Augusti 5 - 8

SM i Drake

Marstrands Segelsällskap arrangerar SM i Drake.
Segelbåtarna kommer att ligga på H-bryggan i gästhamnen då de inte tävlar.

Augusti 6 - 7

Sekelskiftesdagarna

Den 6-7 augusti blir det återigen dags att dra tillbaka tiden till förra sekelskiftet och uppleva Marstrand som havskurort. Baderskor, kungar, bilar, marknader, teaterföreställningar, stjärnbåtar, orkestrar och mycket mycket mer är på plats för att förvandla Marstrand till något magiskt som bara fanns förr i tiden. Du kan följa eventet på Facebook för planering, uppdatering och minnen, ”Sekelskiftesdagarna på Marstrand”.
Gamla träbåtar och skutor kommer att ligga på Kajen under dessa dagar.

Augusti 11 – 21

Dragon Gold Cup

Marstrands Segelsällskap, GKSS och Svensk Drakklubb anordnar år 2021 regattan Dragon Gold Cup – en klassisk, årlig segeltävling som anordnats sedan 1937. Tävlingsdagarna är 12-20 augusti.
Segelbåtarna kommer att ligga på G- och H-bryggorna i gästhamnen då de inte tävlar.

Augusti 27 - 30

Marstrand Boat Show

Inställt

Kunder som bokat under dessa datum kommer att kontaktas. Möjlighet att avboka och få pengarna tillbaka exklusive bokningsavgift 260 kr finns fram till 48 h innan ankomstdagen. Länk för att genomföra avbokning finns i bekräftelsemailet som skickades då bokningen utfördes.

Läs mer på: Marstrandboatshow.se